Gratis E-Book, cursus en spel

Standaard
Gratis E-Book, cursus en spel

Baboesjka, geloof binnenste buiten is nu voor iedereen gratis te downloaden. Het beste theologische boeken, korter dan 100 blz, is nu voor iedereen beschikbaar en vrij te verspreiden. Baboesjka is een systematische uitleg van de theologie van oa. N.T. Wright. Het geeft een inkijkje in de zogenaamde “New Perspective” theologie, maar dan aan de hand van een ijzersterke metafoor: de Baboesjka.

Download hier het complete boek in PDF.

Download hier beide boeken: Baboesjka + Heerlijk Eenvoudig in 1 PDF: YourStory, the Book.

LOGO YSTG

Bij Baboesjka hoort een cursus. Ook deze is gratis te downloaden en bestaat uit minsten 8 avonden. Het is echter aan te bevelen om de cursus te bekijken in YourStory, the Game. Hierin werken de cursusvragen als missies in een levensecht spel.

Review:

Dit is een dun en zéér leesbaar boekje dat de bijbelse lijnen en verbanden zichtbaar maakt: heel waardevol! Verrassend is de frisse, moderne taal met hele korte zinnen en zonder moeilijke woorden. Er staan geen overbodige zaken in en geen lange uitweidingen

Als een Baboesjka-poppetje wordt het bijbelse verhaal ‘uitgepeld’ en weer opgebouwd op een manier die heel zinvol en verhelderend is en niet geforceerd. Ook gebruikt hij heldere en frisse voorbeelden.

Actueel is het ook op een bepaalde manier. Ter Beek legt onder andere uit dat het Koninkrijk (koningschap?) van God door Jezus zichtbaar werd gemaakt in zijn dagen; we moeten het dus niet voor de toekomst verwachten. Wijzelf kunnen het ook zichtbaar maken in onze dagen en in ons bestaan.

Het is prima te lezen. In één dag heb je het uit. Maar het moet nog fijner zijn om er in een groepje doorheen te gaan en het gesprek erover aan te gaan.

 

Klaas Eldering, Velp

 

Veel lees-, leer- en speelplezier!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s